Pişi (Yağlı)
Pişi diğer adlarıyla bişi, yağlıbavırsak, bavursak, tuzlu lokma, halka, mayalı hamurun kızgın yağda pişirilmesi ile yapılan bir yiyecektir.
Orta Asya, Idel-Ural, Moğolistan ve Orta Doğu mutfaklarında bulunur. Anadolu’da genellikte arife günü yapılarak komşulara dağıtılır.
Samsun Asarcık’ta ise kahvaltıların ve Ramazan’da sahur sofralarının vazgçeilmezidir. Yanında genelde Beyaz Peynri ve Zeytin tüketilmektedir.
Ana malzemeleri ise Yağ, Tuz, Su, tercihe göre Süt, Maya, Un.Pişi diğer adlarıyla bişi, yağlıbavırsak, bavursak, tuzlu lokma, halka, mayalı hamurun kızgın yağda pişirilmesi ile yapılan bir yiyecektir.
Orta Asya, Idel-Ural, Moğolistan ve Orta Doğu mutfaklarında bulunur. Anadolu’da genellikte arife günü yapılarak komşulara dağıtılır.
Samsun Asarcık’ta ise kahvaltıların ve Ramazan’da sahur sofralarının vazgçeilmezidir. Yanında genelde Beyaz Peynri ve Zeytin tüketilmektedir.
Ana malzemeleri ise Yağ, Tuz, Su, tercihe göre Süt, Maya, Un.
Orta Asya, Idel-Ural, Moğolistan ve Orta Doğu mutfaklarında bulunur. Anadolu’da genellikte arife günü yapılarak komşulara dağıtılır.
Samsun Asarcık’ta ise kahvaltıların ve Ramazan’da sahur sofralarının vazgçeilmezidir. Yanında genelde Beyaz Peynri ve Zeytin tüketilmektedir.
Ana malzemeleri ise Yağ, Tuz, Su, tercihe göre Süt, Maya, Un.Pişi diğer adlarıyla bişi, yağlıbavırsak, bavursak, tuzlu lokma, halka, mayalı hamurun kızgın yağda pişirilmesi ile yapılan bir yiyecektir.
Orta Asya, Idel-Ural, Moğolistan ve Orta Doğu mutfaklarında bulunur. Anadolu’da genellikte arife günü yapılarak komşulara dağıtılır.
Samsun Asarcık’ta ise kahvaltıların ve Ramazan’da sahur sofralarının vazgçeilmezidir. Yanında genelde Beyaz Peynri ve Zeytin tüketilmektedir.
Ana malzemeleri ise Yağ, Tuz, Su, tercihe göre Süt, Maya, Un.