• 0850 3028178
  • bilgi@asarcik.com.tr

Pişi (Yağlı)

Pişi diğer adlarıyla bişi, yağlıbavırsak, bavursak, tuzlu lokma, halka, mayalı hamurun kızgın yağda pişirilmesi ile yapılan bir yiyecektir.

Orta Asya, Idel-Ural, Moğolistan ve Orta Doğu mutfaklarında bulunur. Anadolu’da genellikte arife günü yapılarak komşulara dağıtılır.

Samsun Asarcık’ta ise kahvaltıların ve Ramazan’da sahur sofralarının vazgçeilmezidir. Yanında genelde Beyaz Peynri ve Zeytin tüketilmektedir.

Ana malzemeleri ise Yağ, Tuz, Su, tercihe göre Süt, Maya, Un.Pişi diğer adlarıyla bişi, yağlıbavırsak, bavursak, tuzlu lokma, halka, mayalı hamurun kızgın yağda pişirilmesi ile yapılan bir yiyecektir.

Orta Asya, Idel-Ural, Moğolistan ve Orta Doğu mutfaklarında bulunur. Anadolu’da genellikte arife günü yapılarak komşulara dağıtılır.

Samsun Asarcık’ta ise kahvaltıların ve Ramazan’da sahur sofralarının vazgçeilmezidir. Yanında genelde Beyaz Peynri ve Zeytin tüketilmektedir.

Ana malzemeleri ise Yağ, Tuz, Su, tercihe göre Süt, Maya, Un.

İzlemek için Tıklayın

Yeni Videolar İiçin Takipte Kalmaya Devam Edin
Merhaba!
Bizimle Telegram üzerinden iletişime
geçmek için,aşağıdaki temsilcilerimizden
birine tıklayın veya bilgi@asarcik.com.tr
adresine e-posta gönderin.
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?